Skip to main content

Waarom zouden hackers mijn website willen hacken?

Hacken, het illegaal inbreken in computers of websites om vervolgens bestanden te wijzigen of gegevens te stelen, vormt een steeds groter probleem en risico. Het is voor hackers steeds lucratiever om andermans computers en websites te gebruiken om geld te verdienen of om andere redenen.

Dit kan er mee te maken hebben dat simpelweg het aantal websites steeds groter wordt, en daarbij ook het aantal websites die hetzelfde systeem gebruiken zoals Wordpress en Joomla!. Hackers kunnen dan met behulp van scripts (vaak gratis te vinden op internet) websites zoeken met verouderde software of met een slechte beveiliging. Zodra ze die gevonden hebben kunnen ze dan, ook geheel automatisch, een website binnendringen en malavide software installeren, linkjes naar duistere websites plaatsen of spam versturen.

Het maakt hackers vaak niet uit of je website wel of niet goed bezocht wordt. In veel gevallen geeft een hacker zelfs de voorkeur voor een slecht bezochte website, omdat deze ook vaker slecht of niet onderhouden worden. En omdat het minder snel opvalt dat de website gehackt is.